Foton Kuşagı: Kimse aptallığımızın sınırını test etmeye kalkmasın

Foton Kuşagı: Kimse aptallığımızın sınırını test etmeye kalkmasın

Ortadogu ve Balkanlar basininin amiral gemisi Hurriyet'i hangimiz duzenli olarak takip etmiyoruz ki? Su haberden de epey ilginc seyler ogrendim:

"NASA güneş sistemini sarmalayan garip foton bulutunu saklamasına rağmen, bu dünyaya bazı bilim adamları tarafından sızdırıldı"

"Kadim piramitler yüzyıllar, binyıllar süren uykudan uyanıyor" 

"Gökyüzüne doğru, yabancı foton bulutuna doğru yükselen birçok inanılmaz görülebilir güç ışınları olayları iyi dökümante edildi"

"Maya piramidi gürlerken turistler çığlık atıyor"

 

Turkcesi duzgun olanlar icin ceviriyorum: Foton kusagi Dunya'ya yaklastikca, piramitlerden uzaya dogru "gorulebilir guc isinlari" cikiyor.

Simdi, foton nedir bilenler icin ceviriyorum: Dunyaya bir isik huzmesi yaklasiyor, piramitler de o isiga isikla karsilik vererek ortami geriyorlar.

Foton kusagi inanisi yeni degil, ve turevlerine benzer bicimde oturdugumuz yerden bize bir kurtulus vaadediyor (isik huzmesi insanlari ruhani olarak yukseltecek). 

Bu tip iddialari arastirma yoluyla cokertmenin zevki pek yok. Zira okuyorsun gecmisini (mesela 1961'de uydular foton kusagi tespit etmisler, e daha o tarihte uydu bile yok), isine saygisi olmayan uckagitcilarla ugrastigini anliyor ve demoralize oluyorsun.

Ama arastirma degil de sadece akil yoluyla cokertmek halen zevkli. Cunku insana ustun oldugu hissini yasatiyor:"Tuvalette oturdugum yerden cokertebilecegim bir inanisin pesinden giden binlercek salak var, oyleyse benim durumum bayagi bayagi iyi"

HD kalitedeki foton kusaginin Turkiyeye gelmesi biraz surecek, yenisi cikincaya kadar bununla idare edelim

HD kalitedeki foton kusaginin Turkiyeye gelmesi biraz surecek, yenisi cikincaya kadar bununla idare edelim

 

Hemen uygulamaya gecelim:

  • Foton kusaginin yaklasmasının yillar oncesinden belirlenmesi ne demek? Foton = ışık. Isik bir gokcismi gibi gotum gotum yaklasmaz, fotonu gordugun anda zaten foton gozune carpmis oluyor. Bu sadece isik ve goz icin degil, tum eletromanyetik dalgalar ve onlari algilayabilecek tum cihazlar icin gecerli. Isigin/fotonun/elektromanyetik enerjinin hareketini, rotasini, konaklayacagi orgut evlerini, isik hizindan da hizli bicimde bize onceden haber veren bir istihbarat agimiz yok. Eger MİT bunu basarırsa ozel gorelilik teorisi cokmus oluyor. 
  • Foton, surekli olarak isik hizinda ve duz dogrultuda hareket eden birsey. Bunu kusak olarak sekillendirecek tek bir guc var: Milli Irade! Ikinci bir guc de bir karadelik. Yani isik ne fazla yakin, ne fazla uzak, tam da karadeligin cekim sinirinda* (event horizon) hapsolmussa, yine duz dogrulta hareket etmeye devam eder, ama karadeligin kutlesi etrafindaki uzayi muthis bicimde buktugu icin o dogrultu surekli olarak karadeligin cevresinde dolaniyor olur. Kimse kusura bakmasin, bu millete tepeden inmeci jakoben bir ruh aydinlanmasi yasatacaksiniz diye icislerimize karisacak, Turkiyeyi tek parti donemine geri goturecek ve muhtemelen Gunes Sistemini yokedecek karadeliklere tahammul etmeyiz.
  • Karadelikleri tespit etmek olasi (cevrelerini buktuklerinden, yakindaki yildizlarin isiklari bize yanlis noktalardan geliyor) ama karadelik etrafinda hapsolmus bir isik bulutunu tespit etmenin tek yolu, o yorungeye bizzat girmek, bir arkadasa bakip bir daha da cikamamak. 

Nasil? Siz de fevkaladenin fevkinde oldunuz mu? Bence asil ruhani aydinlanma bu, gerek yok isik huzmelerine ve gunes yaniklarina.


Gercekte, donmeyen karadelikler etrafindaki foton kusaklari tam olarak event horizon'da degil, onun 1.5 kati uzaklikta bir yorungede olusuyorlar ve bu yorungeler cok stabil degil. Tuvalette oturdugun yerden dusunmek de bir yere kadar tabii. Bunun icin balkona cikip esrarengiz bicimde ufuklara bakmam gerekti.

 

"Kaşının üstünde gözün var, başını eğ sıkıyönetim var" paketi

"Kaşının üstünde gözün var, başını eğ sıkıyönetim var" paketi

"Lucy": Hayalgücü ile safsatanın bilimkurgu üstündeki mücadelesi

"Lucy": Hayalgücü ile safsatanın bilimkurgu üstündeki mücadelesi